Hoofdsponsor

UNIS Flyers mist unieke kans in Geleen

Het nieuwe ijshockeyseizoen is voor UNIS Flyers begonnen zoals het vorig seizoen geëindigd is; met een teleurstellende nederlaag. In Geleen werd onnodig de Ron Bertelingschaal verspeeld; 4-3.

Het was een prijs die nog in de kast van de Heerenveense ijshockeyclub ontbrak. De supercup was wel eens veroverd, maar sinds de prijs de naam van de recordinternational draagt, was UNIS Flyers niet meer succesvol.

Daar moest dit jaar verandering in komen. Een terechte aanname. De Heerenveense selectie bleef nagenoeg geheel intact. Terwijl Geleen vooral verdedigend met het vertrek van Erik Tummers en Jeffrey van Iersel in kwaliteit had ingeboet.

Des te wranger was het om te moeten constateren dat juist fouten en vooral verdedigend mistasten UNIS Flyers de gewenste prijs kostte. Al moet daar meteen bij gezegd worden dat het gebrek aan scherpte in de afwerking net zo veel de oorzaak was van de uiteindelijke grote teleurstelling.

Mike Nason baalde ook enorm na afloop. ,,We hebben Geleen eigenlijk overklast, voor het grootste deel van de wedstrijd geheerst. We hadden gewoon moeten winnen, maar het geluk was vooral aan de zijde van Geleen.’’

Desondanks won die ploeg uiteindelijk terecht. Te veel persoonlijke fouten nekten UNIS Flyers, Vooral de vele onmogelijke schoten uit de tweede lijn die door een Gelener geblokt werden en prompt in de counter goals opleverde, waren beslissend.

Met maar liefst drie voorafgaande aan de supercup gelauwerde spelers in de gelederen wist UNIS Flyers toch niet te winnen. Topscorer van het seizoen 2015-’16 Ronald Wurm kon die faam geen moment waarmaken, meest waardevolle speler Marco Postma speelde prima, maar had ook te weinig scherpte in de afronding en beste goalie Sjoerd Idzenga kon veel fouten van medespelers herstellen, maar werd uiteindelijk toch viermaal gepasseerd.

In een stormachtige beginfase was hij kansloos op een tip inn van Lars van Sloun en moest,nadat Yann Turcotte en de prima debuterende Cory MacIntosh UNIS Flyers op 2-1 hadden gebracht, toestaan dat Geleen nog voor de tweede pauze op 3-2 stond. Glenn Bakx en Jeffrey Mens scoorden.

De laatste werd matchwinner. Hij schoot Geleen op 4-3, nadat Marco Postma met een prachtige goal de withemden op 3-3 had gebracht. Ondanks het verlies was coach Mike Nason tevreden over het spel en de inzet. ,,Met slechts twee weken ijs in de benen hebben we het wel goed gedaan. Het is nu even balen, maar vanaf morgen gaat de blik op komend weekeinde.’’

Dan opent UNIS Flyers in Amsterdam de bekercompetitie. Daarin komt het team van Nason in poule B ook nog uit tegen Groningen, Den Haag en Zoetermeer.

Gepubliceerd: maandag 26 september 2016

Overige nieuwsberichten

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden