Hoofdsponsor

hoofdsponsor van de Unis Flyers Heerenveen
Volgende wedstrijd

Zaterdag 4 februari
Aanvang 20:00 uur

UNIS Flyers VS Chiefs Leuven

Thialf Heerenveen
BeNe-league

Ticketing

Zaterdag 4 februari
Aanvang 20:00 uur

VS

Thialf Heerenveen
BeNe-league

Gemengde gevoelens bij UNIS Flyers na einde van winning streak

Gemengde gevoelens bij UNIS Flyers na einde van winning streak

Een zondagse zege in Geleen (4-1) en een al lang niet meer beleefde nederlaag van 3-2 zaterdag in Thialf tegen Den Haag waren de wapenfeiten van UNIS Flyers van het afgelopen speelweekeinde.

Met gemengde gevoelens kon UNIS Flyers terugkijken op het speelweekeinde dat volgde op de eclatante overwinning in de bekerfinale. Woensdag werd Geleen immers met een afgetekende 8-1 zege verslagen en prolongeerde de ploeg van coach Mike Nason en assistent Dennis Schreur de titel in het nationale bekertoernooi.

Natuurlijk werd er woensdagavond op gepaste wijze gefeest. Tot in de kleine uurtjes ging team en staf de winst vieren, maar vanaf de donderdag-training was de blik weer op de competitie gericht. ,,We trainden in een korte sessie’’, zei Nason. ,,De focus was er toen nog niet, het werd vrijdag tijdens de training al beter en nu heb ik het idee dat de jongens er wel klaar voor zijn.’’

Die constatering die Nason tijdens de warming up voor het treffen met Den Haag. De ploeg van voormalig Flyers-trainer Chris Eimers is de nummer twee in poule B, waarin de Heerenveners koploper zijn. De marge van 11 punten in UNIS Flyers’ voordeel zou met een zege op de Hagenaars betekenen dat de eerste plaats in de poule zeker zou zijn.

Een mooie motivatie voor de thuisploeg om niet te blijven hangen in de euforie van de bekerwinst. Maar dat werd alweer een stuk lastiger omdat besloten was bij de opkomst van het team een korte huldiging te houden en de beker aan het zeer goed gevulde Thialf te tonen. Het haalde zo werd duidelijk de focus behoorlijk van de clash met Den Haag af.

UNIS Flyers speelde vooral in de eerste periode onder het normale niveau. Den Haag nam terecht een 1-0 voorsprong door een goal van Jasper Kick, die uit een gewonnen face off direct raak schoot. Tony Demelinne maakte nog wel de 1-1 voor de eerste rustpauze, maar binnen tien minuten in de tweede periode werd de nog steeds te slap en matig geconcentreerd spelende thuisploeg op twee treffers achterstand gezet. En dat ondanks sterk keeperswerk van Sjoerd Idzenga.

,,Het is natuurlijk frustrerend dat het team je eigenlijk wat in de steek laat’’, bekende de goalie van UNIS Flyers. ,,Al maakte ik zelf natuurlijk bij de 3-1 een fout. Maar het is allemaal een optelsom van de bekerwinst, al drie zware wedstrijden in de benen hebben, die korte huldiging. Het helpt niet mee om een optimale prestatie te leveren.’’

Toch kwam de bekerwinnaar nog heel sterk terug en werd het in de derde periode door een fraaie goal van Marco Postma nog spannend. Gebrek aan geluk, enkele dubieuze beslissingen van referee Jean Paul den Brabander (waaronder het afkeuren van een treffer die geldig was) en toch net het missen van de juiste scherpte zorgden er voor dat er een einde kwam aan een winning streak van 30 thuiszeges.    

,,Dat zat er ooit een keer aan te komen. Op naar het verbeteren van dit record´´, zei Mike Nason luchtigjes. Zijn zorg was na de verdiende nederlaag meer in het voorkomen van nog een verliespartij in en tegen Geleen, zo vertelde de coach van UNIS Flyers. ,,We willen in Geleen laten zien dat de dikke zege woensdag geen toeval was.´´

De mannen van Nason en Schreur voldeden zondag aan die opdracht. Binnen de eerste periode was het duel beslist. Marco Postma, Adam Bezak en Mark Hoekstra brachten de beslissende  3-0 op het scorebord. Daarna consolideerde UNIS Flyers die voorsprong en werd uiteindelijk met 4-1, doelpunt van weer Bezak, gewonnen.

Met nog vier wedstrijden te gaan en acht punten voorsprong lijkt UNIS Flyers zeker van de eindzege in poule B. Wie in de kwartfinale de tegenstander wordt is nog niet zeker, maar de kans is groot dat Zoetermeer vierde in poule A wordt. De Heerenveners, die zaterdag in Groningen de derby tegen GIJS spelen, hebben in ieder geval het thuisvoordeel. 

Foto: Fotopersburo Martin de Jong

 

Gepubliceerd: maandag 23 januari 2017

Overige nieuwsberichten

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden